SWE

Designers som har

samarbetat

med Balteco

Björn Koop

KIAs bildesigner i Frankfurt

Balteco med sin designprocess och produktutveckling är ett bra exempel på välfungerande designersamarbete. Ett föredömligt exempel på framgångsrikt samarbete mellan olika avdelningar med ett lyckat slutresultat. Resultatet är en produktion som är konkurrenskraftig både för sina tekniska och estetiska egenskaper.


Matti Õunapuu

Ägare av Ma-Dis Studio

Ett väl utvecklat produktionsföretag som har nått vuxen ålder. Jag trivdes bra med Baltecos tillvägagångssätt vid framtagning av nya produkter. Först fick jag grunderna som önskades uppfyllda i den nya produktdesignen. I utvecklingsskedet framförde alla enheter, från teknologer till säljare, sina konkreta önskemål. Samtidigt upplevde jag alltid full respekt och stöd som gjorde det möjligt för mig att förverkliga mina designidéer fullt ut. Balteco värdesätter sina designers helt enkelt.

Tõnis Krikk

Möbeldesigner inom stoppade möbler

Samarbetsprojekt med Balteco har alltid varit mycket trevliga och professionella. Extra imponerande har varit det starka lagarbetet mellan teamen för marknadsföring, tillverkning och produktutveckling. Tack vare det lyckas de skapa funktionella produkter som är väl genomtänkta in i sista detalj, med minimalistisk form och riktade till bestämda målgrupper.


Mait Mahlapuu

Produktdesigner

Det som har tilltalat mig mest i samarbetet med Balteco är deras fokus på nyanserna när det gäller form och yta. Den slutgiltiga formen uppnås genom precisionshantverk av en modellerare, precis som i bilindustrin där man jobbar med komplicerade ytor.


Sven Sõrmus

Designer och ägare av designbyrån Iseasi, Estniska Konstakademins lektor i industridesign

I skapandeprocessen fick Baltecos nya badkar, som både beaktar förutsättningarna av förhållandevis nya teknologier och följer en asketisk linje i sin storslagenhet, namnet Rego. Riktigt pretentiöst! Trots sin enkla form är Rego ergonomiskt och komfortabelt och inrymmer ett flertal väl dolda funktionella detaljer och möjligheter.


Harri Ehrlich

Designer

Jag jobbar hos Balteco som inhouse-designer. Här värdesätter man verkligen design, vilket inte bara innebär samarbete med olika aktörer utan även ett målinriktat dagligt designarbete och en långsiktig produktveckling. Produkterna är väl balanserade: de är funktionella men samtidigt estetiska.


Maarja Mõtus

Produktdesigner

Eclipse är ett badkar med mjukt och böljande formspråk, skapat med fokus på avkoppling och rekreation. Det är en modell som föddes ur ett tiotal handgjorda mallar och skisser som sedan fick sin slutgiltiga form millimeter för millimeter genom noggrann 3D-modellering i samarbete med Baltecos erfarna ingenjör.


Maris Korrol

Produktdesigner

Mios design är en slutprodukt av ett mycket trevligt samarbete. Mio är en av få duschpaneler som är av stenmassa och utifrån materialvalet var idén att följa naturens former klar redan från början. 


Aivar Habakukk

Designchef på Balteco.